LET’S TALK ABOUT YES – demo for samtykke

Den 25.11 fra kl. 13.00 -14.30 tager vi kravet om samtykke med os ud i gaderne, når vi går gennem København, Aarhus og Odense med budskabet: Danmark skal have en samtykkebaseret voldtægtslov – nu!

Den 25. november er FN’s internationale dag for bekæmpelse af vold mod kvinder, og vil blive markeret i hele verden.

Som det er nu, bliver kun et fåtal af voldtægter anmeldt til politiet. Tal fra Justitsministeriet peger på, at 5.100+ kvinder hvert år udsættes for voldtægt eller forsøg på det. I 2017 anmeldte kun 944 personer voldtægten til politiet, og ud af disse endte kun 94 med en domsfældelse. Det meste statistik er begrænset, da det kun måler på binært køn. Derfor ved vi ikke om transkvinder er en del af statistikken og vi har ikke tal for intersex personer, transmænd, ikkebinære personer og queers.

Voldtægt er en alvorlig menneskerettighedskrænkelse, og overlevere har en stærkt forhøjet risiko for at få PTSD og leve med skadevirkningerne i mange år. Det er derfor et afgørende signal fra vores regering at tage retten til egen krop alvorligt og leve op til internationale konventioner ved at indføre samtykkelovgivning.

Derfor er der brug for handling nu. Og en samtykkebaseret voldtægtslovgivning er første skridt på vejen til at sikre retten til et liv fri for voldtægt og vold for alle.

Program:
13.00-13.05: Velkommen
13.05 – 13.15: Kirstine Holst, overlever
13.15-13.20: dj
13.20-13.25: Lesly Ann Brown, forfatter , læser et digt op
13.25-13.30: dj
13.30-13.40, Amalie Have, feministisk aktivist

Demo’en i København starter ved Bertel Thorvaldsens plads.

Demo i Århus: bit.ly/2OrAuRz
Demo i Aalborg: bit.ly/2Tj2WsC
Demo i Odense: bit.ly/2DGZYJz

ARRANGEMENTET ER BØRNEVENLIGT – TAG ENDELIG DE SMÅ MED!

#letstalkaboutyes

Demo’en er arrangeret i samarbejde med: Amnesty International, Dansk Kvindesamfund, Aldrig din skyld, Kvinderådet, Black Lives Matter Danmark, Talk Town, Danner, Womens’ March Copenhagen, Slutwalk Cph, Everyday Sexism Project Denmark.

Støtter: LGBT Danmark, Copenhagen Pride, Trans Aktion, Intersex Danmark, Enhedslisten, Radikale Venstre, Mangfoldige stemmer imod racisme, DareGender.