Ny sekretariatsleder

Kvinderådet har indledt 2018 med byde velkommen til en ny sekretariatsleder, Dorthe Chakravarty, der tidligere har været vært på DR/P1, drevet egen virksomhed og skrevet adskillige bøger om kvindehistoriske emner.

”Kvinderådet har i over 100 år været centrum for handling og debat om køn og ligestilling i Danmark og globalt. Den placering skal vi fastholde fremover, og med Dorthe Chakravarty får vi en leder, der kan føre det veldrevne sekretariat videre med det kønspolitiske arbejde. Og så kan hun tilføre rådet ny energi og visioner for, hvordan vi positionerer os yderligere i en tid, hvor der virkelig er fokus på køn, ligestilling og feminisme,” udtaler forkvinde Nanna Højlund og fortsætter:

”Vi skal fortsætte det gode samarbejde med vores mange medlemsorganisationer, det politiske system, fonde og samarbejdspartnere. I den forbindelse er det vigtigt for mig at takke vores tidligere sekretariatsleder Randi Theil Nielsen, som i over 20 år har drevet sekretariatet.”

I 2018 skal Kvinderådet afholde den årlige festival Talk Town i maj. Der er om kort tid nytårskur for medlemmerne på Christiansborg. Og affødt af et succesfuldt møde om #metoo i november, hvor Kvinderådet sammen med Dansk Kvindesamfund og Danner holdt dialogmøde om at skabe tryghed på arbejdspladsen, afholdes i foråret landsdækkende arrangementer om sexchikane på jobbet.

”Med min baggrund som journalist og historiker, og med min store interesse for ligestilling, kvindesag og kvinders stilling i samfundet er det lidt af en drøm at få lov til at arbejde i Kvinderådet og den fantastiske bygning, som rådet holder til i her i København. Der er masser af gode projekter, der kører. Jeg skal arbejde med at gøre dem synlige og være med til at sikre, at Kvinderådet også langt ind i fremtiden forbliver en pålidelig og solid stemme, når det handler om køn og ligestilling.”

Dorthe Chakravarty er tiltrådt som leder af sekretariatet, og kan kontaktes på dorthe.chakravarty@kvinderaad.dk