pressemeddelelser

Generalforsamlingsudtalelse: GIV KVINDERNE ET LØN- OG PRESTIGELØFT

9 April 2018

Årets overenskomstforhandlinger beviser endnu en gang, at vi langt fra er færdige med at diskutere problematikken med ligeløn og løngab i Danmark. Det er nødvendigt med en løsning.

 

Voldsobservatoriets udtalelse om gensidig vold

20 Februar 2018

Rapporten ”Undersøgelse af indbyrdes vold”, udarbejdet af Dialog mod Vold og Syddansk Universitet for ligestillingsministeren, har givet anledning til en række misvisende avisoverskrifter, der hævder, at kvinder er mere voldelige end mænd. Det nationale Voldsobservatorium er et forum af forskere og praktikere, der alle 

Ny sekretariatsleder

19 Januar 2018

Kvinderådet har indledt 2018 med byde velkommen til en ny sekretariatsleder, Dorthe Chakravarty, der tidligere har været vært på DR/P1, drevet egen virksomhed og skrevet adskillige bøger om kvindehistoriske emner.

SÅ går kvinderne på gaden - i hele landet

3 November 2017

valg_gron.pngMed Nordens laveste repræsentation af kvinder i kommunalpolitik og et demokrati, der bryster sig af at være repræsentativt, er der god grund til at tage en snak med en kvindelig kandidat og se om krydset ikke skulle sættes ved hende,” opfordrer Nanna Højlund , forkvinde i Kvinderådet i anledning af weekendens næsten 100 arrangementer i 80 kommuner over hele landet, hvor kvindelige kandidater på tværs af partifarve har arrangeret valgkamp. Det sker under mottoet ”Stem flere kvinder ind”.

 

”Et byråd skal afspejle den befolkning, det træffer beslutninger på vegne af og de bedste beslutninger i kommunerne tages, når de hviler på et bredt grundlag” påpeger Nanna Højlund.

 

Kvinderådets kampagneweekend ”Stem flere kvinder ind” løber 3-5 november.

 

Nedenfor er listen med arrangementer og tovholder kontaktinformation for eventuelle pressehenvendelser. Alle kommunale arrangementer er planlagt af kandidaterne.

Pressemeddelelse: Kvinder på gaden i 80 kommuner. 3-5. nov.

31 Oktober 2017

valg_gron.pngI weekenden 3-5. nov. går kvindelige kandidater på gaden i tværpolitiske arrangementer i hen ved 80 kommuner i anledning af Kvinderådets kampagne ”Stem flere kvinder ind”. ”Det er svært at tale om et repræsentativt kommunalt demokrati med under 30% kvinder. Kvinder er ikke en minoritet og der er brug for deres erfaringer og netværk i lige så høj grad som mændenes”, fastslår forkvinde i Kvinderådet Nanna Højlund.

Kvinderådet har initieret og faciliteret kampagnen, mens de kvindelige kandidater ude i kommunerne sammen har planlagt fælles tværpolitisk valgkamp. Se de mere end 80 forskellige arrangementer med tid, sted og kontaktperson her

”Med kampagnen ønsker vi og de kvindelige kandidater at gøre opmærksom på den lave andel af kvinder i lokalpolitik og samtidig vise, at der naturligvis er kvalificerede kvindelige kandidater på alle lister”, påpeger Nanna Højlund. ”Gå ud og få en snak med kvinderne i weekenden, find én kandidat hvis visioner og mærkesager matcher dine, og sæt så dit kryds d. 21. november”.

Der er arrangementer over hele landet. Fra Holstebro, Lemvig og Struer over alle de sønderjyske kommuner til Bornholm, Guldborgsund og Lolland, og 70 kommuner derimellem, så der sker noget uanset hvor i landet, man bor.

For statistik, tabeller (både dansk og nordisk), citater, baggrundshistorier oma se her og brug løs:

 For yderligere information: Majken Lundberg, Kvinderådet, 3312 8087/6095 5535

Kampagnen er støttet af: Kvindernes Bygnings Fond, Zonta Danmark, HK og Soroptimist International Danmark.

Niels Hemmingsens gade 10 Postboks 1069, 1008 Kbh. K Tel/fax.: 3312 8087/3312 6740
Udgiv indhold