Før valget var hver 7. danske borgmester kvinde. Fra 1. januar 2022 er det hver 5. Samtidig er andelen af kvinder i de danske byråd steget fra 33 pct. til 36 pct. Selvom der stadig er langt til ligestilling, er der grund til glæde sig, mener Kvinderådets forkvinde Nanna Højlund.
“Jeg glæder mig over, at det går fremad for ligestillingen lokalt. Det er et sundhedstegn for demokratiet, når både mænd og kvinder er med til at tage beslutningerne. Vi trækker på forskellige erfaringer og det gør beslutningerne bedre. Desuden vidner mangfoldighed i byrådene om, at demokratiet er mere i sync med sine borgere”.
“Selvfølgelig er der stadig en del arbejde med, ikke mindst for partierne, der opstiller kandidater og spidskandidater. Det er fx for sløjt, at kun hver 5. borgmester er kvinde. Men udviklingen går trods alt i den rigtige retning og det er det, jeg hæfter mig ved og glæder mig over”, siger Nanna Højlund.
Knap 37 pct af de opstillede kandidater til kommunalvalgte var kvinder. Også blandt spidskandidaterne var kvinderne i klart undertal, har en undersøgelse fra Institut for Menneskerettigheder vist
Kontakt Nanna Højlund tlf. 26723134