background decorational logo flower

Europæiske kvindeorganisationer: Kæmp for Istanbulkonventionen

Mere end 2000 europæiske kvindeorganisationer, heriblandt Kvinderådet, fordømmer den tyrkiske præsidents beslutning om at trække Tyrkiet ud af Istanbulkonventionen. Vi appellerer til, at EU sætter sig igennem og får Tyrkiet til at omgøre beslutningen; en beslutning, som er truffet af præsidenten i et dekret.

”Istanbulkonventionen er en unik konvention, fordi den har fokus på at forebygge og bekæmpe vold mod kvinder. Der er derfor også meget håb knyttet til den, ikke bare i Europa, men verden over. Bekæmpelse af kønsbaseret vold er helt grundlæggende for, at kvinder overhovedet kan udøve sine rettigheder”, forklarer Kvinderådets næstforkvinde Line Gessø Storm Hansen. Hun er Kvinderådets repræsentant i den europæiske kvindelobby (EWL), som står bag fordømmelsen af Tyrkiet og appellen til EU.

Istanbulkonventionen, som er en konvention under Europarådet, blev vedtaget i 2011 og Tyrkiet var det første land til at ratificere den. Derfor er det et ekstra hårdt slag, når netop Tyrkiet vender den ryggen.

”Det må EU ikke bare trække på skuldrene af. Erdogans beslutning går ud over kvinder og piger i hans eget land. Men den er også et angreb på europæiske værdier som ligestilling og fundamentale rettigheder. Det må EU slås benhårdt for” , siger hun.

Line Gessø håber, at især den danske udenrigsminister vil danne front i kampen for Istanbulkonventionen og kvinders rettigheder.

Læs udtalelsen fra den europæiske kvindelobby her (link)

Kontakt: Line Gessø tlf. 51171894