background decorational logo flower

Godt at forældre bliver ligestillet i barselsaftale

Det er en enkel og ligestillet barselsmodel. Sådan betegner Kvinderådets næstforkvinde, Camilla Gregersen den aftale, som her til aften er indgået mellem Regeringen,  SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Alternativet og Venstre om barsel.

”Det er grund til at glæde sig: Forældre bliver ligestillet, og vi får regler, der er til at forstå. Det har været et stort ønske fra vores side, at der kommer øremærket barsel, for det er helt afgørende for ligestilling både på arbejdsmarkedet og derhjemme, siger hun.

Dog påpeger hun, at det er et stort minus i aftalen. Nemlig, at de selvstændige ikke bliver omfattet af det nye direktiv fra EU, der øremærker to måneders betalt orlov til hver forælder.

”Vi har netop oprettet en barselsfond for selvstændige, som er møntet på at gøre barsel lettere for selvstændige. Så aftalen kunne godt have omfattet selvstændige, fordi den nye barselsmodel rummer mere fleksibilitet, som kvindelige iværksættere faktisk slet ikke haft før. Det er oplagt at arbejde videre med, hvordan man bedst kan forene livet som selvstændig og nybagt forældre, hvor man kan tage orlov, uanset køn.”

Kontakt Camilla Gregersen tlf. 27129233