Internationalt arbejde
Kvinderådet arbejder internationalt for kvinders rettigheder og ligestilling. Det gør vi både på europæisk plan, globalt via FNs årlige Commission on the Status of Women (CSW) og bilateralt gennem partnerskaber. Pt. har vi projekter i Nordafrika finansieret af Civilsamfund i Udvikling (CISU) .
Det europæiske ligestillingsarbejde
Kvinderådet var i 1990 med til at danne den Europæiske Kvindelobby (EWL), som samler ligestillings-NGOer fra alle EU’s medlemslande. EWL har base i Bruxelles og har med årene vokset sig til en indflydelsesrig europæisk lobby-organisation. Kvinderådet er repræsenteret i EWL´s bestyrelse ved bestyrelsesmedlem Pia Lund Jeppesen.
Kvinderådet er repræsenteret i Det Europæiske Voldsobservatorium under EWL ved bestyrelsesmedlem Anja Radeka fra Dansk Kvindesamfund.
Endelig har Kvinderådet en plads i det Økonomiske og Sociale Udvalg i EU, også kaldet ØSU. Det er et forum, hvor civilsamfundet i EU bliver hørt i den europæiske politiske proces.
Kvinderådets arbejde i Nordafrika
I Egypten fokuserer vi sammen med vores lokale samarbejdspartner Tadwein på bekæmpelse af kønsbaseret vold. Gennem lokale feministiske netværk i 7 forskellige regioner i Egypten arbejder Tadwein med at øge bevidstheden om kønsbaseret vold, støtte voldsoverlevere og uddanne såkaldte bystanders. Tadwein arbejder for at styrke den feministiske bevægelse i Egypten og bygge bro mellem online og offline aktivisme efter den lokale #MeToo-bevægelse har skabt et fornyet fokus på kønsbaseret vold.
I Marokko støtter vi sammen med vores lokale samarbejdspartner Lddf-Injad et netværk af krisecentre og rådgivningscentre for voldsramte kvinder; Femmes Solidaires. Lddf-Injad og Femmes Solidaires dokumenterer og rapporterer omfanget af kønsbaseret vold for at få politikere og medier til at anerkende problemet og adressere de underliggende magtstrukturer, der ligger bag. Desuden laver Lddf-Injad undervisningsforløb til unge for at udfordre kønsstereotyper og italesætte problemer såsom sexchikane og vold.