background decorational logo flower

Kvinderådets nyhedsbrev – februar 2022

Tilmeld dig Kvinderådets nyhedsbrev her og få det direkte i din indbakke.

Så er der åbent for tilmeldinger til årets festival om køn, ligestilling og feminisme, Talk Town 2022. Alle der gerne vil bidrage med indhold på festivalen kan indsende forslag. Det kan være en workshop, et panel, en film eller måske en performance? Det er helt op til jer.

Deadline for tilmelding er 1. marts 2022 – tilmeld dig her.

 

Godt nyt! Kvinderådet får i perioden 2022-2024 øget sin bevilling på finansloven. Det fremgår af den finanslovsaftale, der faldt på plads d. 6. december 2021 mellem Regeringen, SF, De Radikale, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne. Bevillingen skal gå til at styrke arbejdet med ligestilling og kvinders rettigheder og vilkår.

 

Amina Krohn Membar startede i december 2021 som ny projektleder af Talk Town. Hun kommer med en solid produktionserfaring fra teater- og scenekunstbranchen, og er co-founder af PRFRM – produktion og formidling af scenekunst.
D. 1. marts 2022 byder vi Anna Berg velkommen i stillingen som ny politisk konsulent i Kvinderådet. Anna kommer fra en stilling som Social- og ligestillingspolitisk rådgiver i Enhedslisten, og inden da som konsulent på ligestillingsområdet i 3F.
Velkommen til!

 

D. 10. marts inviterer vi sammen med Kulturhuset Islands Brygge til “Mormormad og kvindekamp”. Forfatterne Karima Bouylud og Johanne Mygind mødes til en samtale om deres aktuelle bøger, som begge er feministiske slægtsromaner, der fortæller tre generationer af kvinders historie. Samtidig får publikum serveret forfatternes mormødres yndlingsretter.

Køb billet til arrangementet her.

Kvinderådet holder i år Generalforsamling søndag d. 27. marts kl. 10-16.
Det foregår i København (HK Hovedstaden). Repræsentantskab og støttemedlemmer vil få en invitation, men sæt allerede nu kryds i kalenderen. Vi får bl.a. besøg af Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye, der vil fortælle om den nye kommission for det, han kalder “den glemte kvindekamp”.

FN’s Kvindekommissions årlige samling, CSW, løber af stablen d. 14.-25. marts i FN’s Hovedkvarter i New York. Alle side-events og parallel-events vil grundet coronapandemien være tilgængelige online. Læs mere om CSW og årets program på UN Women’s hjemmeside.

 

D. 17. marts kl 12 afholder Kvinderådet sammen med vores islandske og finske søsterorganisationer et event om løn-retfærdighed i de nordiske lande. For det er ikke kun i Danmark, at kvindefagene kræver ligeløn. I Island er en kommission netop ved at lægge sidste hånd på anbefalinger til, hvordan man kan opnå strukturel ligeløn.

Eventet foregår som en del af FNs kvindekommissions samling, CSW.

Tilmeld dig arrangementet her.

Tilmeld dig Kvinderådets nyhedsbrev her og få det direkte i din indbakke.