background decorational logo flower

Bliv praktikant i Kvinderådet

Brænder du for ligestilling, feminisme og kvinders rettigheder? Er du under uddannelse – og vil du gerne supplere din faglige viden om køn, ligestilling og globale forhold med praktisk arbejdserfaring? Så ansøg om at blive Kvinderådets praktikant i efteråret 2023.

Vi søger en praktikant, som har viden om og interesse for ligestilling og kvinders rettigheder, gerne i en global kontekst. Du vil primært arbejde sammen med Kvinderådets internationale konsulent bl.a. på partnerskaber med kvindeorganisationer og -netværk i flere afrikanske lande, og være med til at arrangere workshops og events med fokus på globalt ligestillingsarbejde. Men afhængig af dine interesser, kan du også snuse til andre arbejdsområder i Kvinderådet, fx politikudvikling, kommunikation og skoletjeneste.

Om dig

Du er under uddannelse; en uddannelse, hvor praktik er meritgivende. Du har en faglig interesse indenfor køn og ligestilling og gerne viden om udenrigs- og udviklingspolitik. Du skal være god til dansk og engelsk, både skriftligt og mundtligt. Og have mod på at indgå i et lille arbejdsfællesskab, hvor dagene godt kan være uforudsigelige.

Derudover er det en fordel, hvis du har erfaring med at planlægge og afvikle arrangementer.

Vi kan til gengæld tilbyde dig

  • Erfaring med at arbejde i en politisk styret og demokratisk organisation
  • Introduktion til centrale internationale ligestillings- og kvinderettighedskonventioner
  • Erfaring med internationale partnerskaber
  • Erfaring med fundraising
  • Indblik i Kvinderådets politiske interesse varetagelse samt koblingen mellem dansk og internationalt ligestillingsarbejde
  • En fleksibel praktikstilling, hvor du får stor indflydelse på dine arbejdsopgaver
  • Frokost-ordning og en månedlig erkendtlighed, i overensstemmelse med SU-lovgivningen på området.

Det er et krav for denne praktikstilling, at praktikforløbet kan godkendes som et led i dit uddannelsesforløb. Skriv gerne i din ansøgning, hvor mange timer/ECTS-point dit praktikforløb er normeret til.

Lyder ovenstående som noget for dig? Så send din ansøgning og CV på e-mail kvr@kvinderaad.dk (skriv gerne ‘praktikant 2023’ i emnefelt) senest tirsdag d. 3. maj. Vær dog opmærksom på, at vi læser ansøgninger og indkalder til samtaler løbende.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved at skrive til Kvinderådets nuværende praktikant Alberte på alberte@kvinderaad.dk , eller ved at ringe til direktør Lise Johansen på tlf. 25806055.

Om Kvinderådet

Kvinderådet er en paraplyorganisation fra 1899, som arbejder for at fremme ligestilling nationalt og internationalt. I dag har Kvinderådet 49 medlemsorganisationer, som spænder vidt fra politiske partier og fagforeninger til erhvervskvindenetværk, handicap- og kvindeorganisationer. Kvinderådet har kontor i Kvindernes Bygning centralt i København, hvor du som praktikant, vil indgå i vores lille sekretariat bestående af 7 ansatte.

Kvinderådet er medarrangør på den årlige debatfestival Talk Town, som sætter fokus på køn, ligestilling og feminisme. I år finder Talk Town sted d. 23. – 24. november 2023. Mangfoldighed er en vigtig værdi for Kvinderådet, og vi mener, det er vigtigt, at Kvinderådet afspejler diversiteten i det samfund, vi er en del af. Derfor opfordrer vi alle til at ansøge.