background decorational logo flower

Debatmøde: Kvindekamp i Mellemøsten og Centralasien

Hvordan ser kvindekampen ud i Iran, Afghanistan og Nordsyrien? Kom til debatmøde og bliv klogere og mød kandidat og aktivist Maria Kafeei Zandeh Del, aktivist Manila Ghafuri og ph.d. Mustafa Topal.

I Iran foregår en kvindekamp, som i varierende grad understøttes af mænd, under et voldsomt undertrykkende regime.
I Afghanistan er kvinderne, efter Taleban-styret, udsat for total, systematisk undertrykkelse.
I Nordsyrien, hvor der er fare for vold fra nabostaterne, kæmper mænd og kvinder side om side for områdets selvstændighed.

Kvinderådet inviterer derfor sammen med FN-forbundets Københavnskreds og Menneskerettighedsudvalget til et møde for at sætte lys på kampen for ligestilling i Mellemøsten og Centralasien.

DATO OG TID

Onsdag d. 19. april 2023

Kl. 17:00 – 19:00

STED

Demokrati Garage

Rentemestervej 57, 2400 København NV

TILMELDING

Arrangementet er gratis, men tilmelding kræves

Læs mere og tilmeld dig her senest d. 18. april

PROGRAM

Velkommen v. Fidahije Saliji, FN-forbundet

Maria Kafeei Zandeh Del: Kvindekamp i Iran
Maria Kafaei Zandeh Del flygtede med sin familie til Danmark i 1993. I dag arbejder hun i Amnesty International Danmark og er frivillig i Kvinderådet. Kandidat i Mellemøststudier fra Københavns Universitet.

Manila Ghafuri: Aktivisme i Afghanistan
Manila er tidligere flygtning, aktivist, storyteller og studerende på RUC. Forperson for Rapolitics og dette års vinder af Rådets for Menneskerettigheders Menneskerettighedspris. Medstifter af foreningen Afgan Network and Ressources.

Mustafa Topal: Kurdiske Kvinders demokratiske kamp i Nordsyrien
Mustafa er ph.d og adjunkt fra RUC, og har fornylig fået en International Postdoc- bevilling for at gennemføre hans projekt: Kurdish Women’s Democratic Experiment in Post-Conflict Northern Syria. Han er aktiv i den offentlige debat om bl.a. radikalisering blandt unge, integrationsproblemer, feminisme og kvinders rolle i de nye bevægelser.

Moderator: Yildiz Akdogan.