background decorational logo flower

Erfaren erhvervsprofil bliver ny forkvinde i Kvinderådet

Maria Jose Landeira Østergård fra Zonta blev søndag valgt til ny forkvinde for Kvinderådet.

Det skete på Kvinderådets generalforsamling, hvor en ny styrelse også blev sammensat. Foruden den nye forkvinde, opnåede Birgitte Conradsen fra BUPL, Anja Radeka fra Dansk Kvindesamfund, Sif Holst fra Danske Handicaporganisationer, Cecilie Sværke Sommerlund fra Socialdemokratiet, Rosemarie Wedell-Wedellsborg fra Sex og Samfund og Pia Lund Jeppesen fra HK valg til Styrelsen.

Forkvinde vil kæmpe for ligeløn og global ligestilling

Kvinderådets nye forkvinde, Maria Jose Landeira Østergård vil bl.a. gøre op med lønforskellene på arbejdsmarkedet. Og mener, at Danmark skal være en langt mere markant stemme i forsvaret for kvinders rettigheder globalt

”Skævhederne mellem kønnene på arbejdsmarkedet er jo dokumenteret. Lønforskellene ER der. Det vil jeg som forkvinde ikke bruge min tid på at diskutere. Vi skal i gang. Fx med at skabe større lønåbenhed på de danske arbejdspladser”, siger hun.

Maria Jose er til daglig senior manager hos Topsøe A/S. Hun har mange års bestyrelseserfaring fra internationale virksomhedsbestyrelser og har en ph.d. i metallurgi. Hun er tidl. international præsident for organisationen Zonta. Og drevet af et stort globalt engagement i ligestillings-sagen:

“Kvinders rettigheder bliver truet og krænket og er under stort pres på et tidspunkt i historien, hvor det burde gå den anden vej. Og det kan true med at sætte alt andet fremskridt over styr”, mener hun.

“”Det bør være et særskilt fokusområde i Danmarks udenrigs- og udviklingspolitik at bekæmpe vold og undertrykkelse af kvinder og sikre, at kvinder får en stemme lokalt og globalt.

“Ligestilling er ikke et kvindeanliggende. Det vedrører os alle og er fundamentet for alt andet fremskridt”.

Maria Jose Landeira Østergård blev valgt på generalforsamlingen uden modkandidater.

Kontakt: Maria Jose Landeira Østergaard tlf. 22754420

Foto: Frederik H. Lacoppidan