background decorational logo flower

Kommunal- og regionsvalg 2021: TAG STILLING TIL LIGESTILLING

“Måske har du ikke tænkt over det før, men kommunal- og regionsvalg er faktisk vigtige ligestillings-valg”. Sådan sparker Kvinderådets forkvinde, Nanna Højlund, Kvinderådets kampagne “TAG STILLING TIL LIGESTILLING” op til kommunal- og regionsvalget d. 16. november i gang. Det gør hun i dag i en kronik i avisen Danmark (link)

Den kommunale og regionale service og velfærd er nemlig helt afgørende for ligestillingen mellem kønnene. Kommuner og regioner er store arbejdspladser for mange kvinder. Og endelig er kommunalbestyrelser og regionsråd vigtige brikker i det danske demokrati; Alligevel er kun hver syvende borgmester kvinde. I alt er dobbelt så mange mænd som kvinder med til at træffe beslutningerne i kommunalbestyrelserne

Opfordringen fra Kvinderådet er derfor: TAG STILLING TIL LIGESTILLING. Det gælder vælgerne, der skal sætte krydset. Men det gælder også kandidater, der stiller op til det kommende kommunal- og regionsvalg.

Tilbud til kandidater

  • Tværpolitiske aktiviteter: Kvinderådet opfordrer kandidater, der vil sætte fokus på ligestilling, til at lave fælles, tværpolitiske valgkamps-aktiviteter lokalt fx debatarrangementer med fokus på ligestilling, fælles uddelinger mv. Kvinderådet har lavet en standardpakke (med “TAG STILLING TIL LIGESTILLING” klistermærker, plakater og muleposer) som vi gerne sender til jer.
  • Materiale til din valgkamp. Kvinderådet vil løbende lave SoMe-elementer, tal og grafikker, som du kan inddrage i din valgkamp. Det koordinerer vi bl.a. gennem Facebook. Skriv til os (mail), hvis du er kandidat og gerne vil være med i kampagnen.
  • Kurser for kandidater, der er underrepræsenteret i politik “Politik for Alle”. Kvinderådet udbyder sammen med MinoDanmark og LGBT+ Danmark kurser i København og Århus. Du kan tilmelde dig her (link)

Følg og kontakt Kvinderådet

Husk også at følge Kvinderådet på vores sociale medier Facebook, Instagram og/eller Twitter og brug hashtagget #tagstillingtilligestilling

Har du nogle gode ideer til, hvordan vi sammen kan sætte fokus på ligestilling op til kommunal- og regionsvalget, så tøv ikke med at kontakte os mail: kvr@kvinderaad.dk

Download kampagne materiale her:

Facebook event cover:

Tag Stilling Til Ligestilling

Tag Stilling Til Ligestilling

Tag Stilling Til Ligestilling

Tag-Stilling-Til-Ligestilling

Tag Stilling Til Ligestilling

Tag Stilling Til Ligestilling