background decorational logo flower

Kvinderådet: En stor dag for kvinders ligestilling

”Julen kom tidligt til Kvinderådet i år”. Det er reaktionen fra Kvinderådets forkvinde, Nanna Højlund, på en dag, hvor Folketinget både har vedtaget en samtykkelov og en barselsfond for selvstændige. Begge dele har stået højt på Kvinderådets ønskeliste i mange år.

”Det er svært at beskrive, hvor stort det er. Med samtykkeloven får vi jo slået fast, at vi har ret til vores egen krop og selv kan bestemme over vores egen seksualitet og vores ”ja” til sex. Det er jo en basal rettighed på linje med retten til abort. Og jeg er stolt af, at Danmark tager det her vigtige, næste skridt for kvinders ligestilling. Det vil sende dønninger globalt”, siger hun.

Hun forklarer, at kvindebevægelser i hele verden kigger mod de nordiske lande og sætter deres lid til, at vi bliver ved med at være progressive ift. ligestilling.

”Det er en vigtig drivkraft i deres arbejde, når vi hiver sejre hjem. Især af denne her kaliber”

Barselsfond fjerner barriere for iværksættere

Kvinderådet kan samtidig glæde sig over, at en barselsfond for selvstændige nu også er en realitet.

”Økonomi er en vigtig faktor, når man skal træffe valget om at starte egen virksomhed. Og tilsvarende, når man skal stifte familie. Med en barselsfond for selvstændige sikrer man netop økonomien under orlov og det er godt nyt for yngre, kvindelige iværksættere. Men selvfølgelig også for fædre med egen virksomhed”

Kontakt Nanna Højlund, forkvinde: 26723134