background decorational logo flower

Kvinderådet skal have ny forkvinde

På Kvinderådets kommende generalforsamling d. 27. marts 2022 bliver der et ekstra punkt på dagsordnen: Valg af forkvinde. Nanna Højlund, der blev valgt som forkvinde for Kvinderådet i 2015, takker nemlig af:

”Tidspunktet er det rigtige nu. Kvinderådet står et godt sted som en vigtig, samlende stemme i ligestillingsdebatten. Vi har de senere år fået mange nye medlemsorganisationer og vi har skubbet på for vigtige forandringer bl.a. omkring barsel og en samtykkebaseret voldtægtslovgivning. Kvinderådet er en fantastisk organisation og et stærkt fællesskab, som det er en fornøjelse at stå i spidsen for. Det synes jeg, at en anden også skal have muligheden for at prøve”, siger Nanna Højlund.

Nanna Højlund har repræsenteret fagforeningen FOA i Kvinderådet. Og det er da også blandt repræsentanter fra Kvinderådets 48 medlemsorganisationer, at den nye forkvinde skal findes.

Kandidater til posten har indtil d. 13. marts at beslutte sig. Man skal repræsentere og være indstillet af en af Kvinderådets medlemsorganisationer for at stille op. Forkvinden vælges ved kvalificeret flertal på generalforsamlingen.

Kvinderådet er en paraplyorganisation for 48 medlemsorganisationer, der sammen arbejder for at fremme ligestilling og kvinders rettigheder. Både i Danmark og globalt. Kvinderådet har en forkvinde og to næst-forkvinder, der varetager den daglige ledelse af Kvinderådet sammen med en demokratisk valgt styrelse på 16 personer og i tæt dialog med sekretariatet, der ligger i hjertet af København.

Læs mere om Kvinderådets arbejde, vedtægter og organisation på www.kvinderaadet.dk

Kontaktinfo: Nanna Højlund tlf. 26723134