background decorational logo flower

Line Gessø valgt til ledelsen i Den Europæiske Kvindelobby

Kvinderådets næstforkvinde, Line Gessø, er blevet valgt til hovedbestyrelsen i Den Europæiske Kvindelobby i forbindelse med generalforsamlingen den femte og sjette juni. Det er første gang siden stiftelsen af EWL, at Danmark besidder en post i hovedbestyrelsen.

Line Gessø siger om at blive valgt ind:

”Det er vigtigt, at vi fra Danmarks side viser engagement og interesse for ligestilling på det europæiske plan. Kvinder på tværs af Europa er sat tilbage som konsekvens af pandemien, og mange har mistet deres rettigheder. Det er presserende for ligestillingsområdet, og Danmarks indflydelse er nu større end nogensinde.”

Line Gessø har været en del af repræsentantskabet i Den Europæiske Kvindelobby siden 2016, og hun skal i første omgang være en del af hovedbestyrelsen frem til 2023. Hovedbestyrelsen består af bare syv medlemmer fra forskellige medlemslande. Udover at være blevet valgt ind i hovedbestyrelsen er Line Gessø også blevet valgt ind som kasserer.

Birgitte Conradsen fra Kvinderådet er blevet valgt som suppleant til hovedbestyrelsen.

Ny præsident

De nyvalgte bestyrelsesmedlemmer mødtes første gang 7. juni, hvor de valgte en ny præsident ind i Den Europæiske Kvindelobby. Det blev Réka Sáfrány fra Ungarn, der blev ny præsident. Hun erstatter Gwendoline Lefebvre fra Frankrig. Der var i alt fire kandidater til præsidentposten.

Den Europæiske Kvindelobby, eller European Women’s Lobby, blev stiftet i 1990 og har kontor i Bruxelles, hvorfra der på vegne af de 38 medlemslande og ti NGO’er bliver kæmpet for flere og mere lige rettigheder til kvinder i Europa.