background decorational logo flower

Rise and shine med Joanna Maycock

Kom med til “Rise and shine” med Kvinderådet, Nyt Europa og Djøf, torsdag d. 26 september fra kl. 8:00-9:30, hvor vi slår dørene op til morgenmad og feministisk debat i et EU-perspektiv med en af de mest magtfulde kvinder i Bruxelles, generaldirektøren i European Womens lobby, Joanna Maycock.

Ligestillingsdagsordenen rykker rundt om i EU. Både Tyskland, England og Frankrig har lavet lovgivning ift. at skabe åbenhed om løn. Spanien, Frankrig og England har lavet store programmer for at forebygge vold mod kvinder. Og i flere lande har man med succes opnået lige repræsentation af mænd og kvinder i politik.

Hvad kan vi i Danmark lære af andre EU-lande? Og hvad kan vi egentlig forvente, at der vil ske i den kommende periode – med en ny Kommission og nyt Parlament? Den nye kommissionsformand, Ursula von der Leyen, er lige kommet med sit bud på en kommission med lige kønsbalance, og hun har udnævnt den første kommissær for ligestilling – der er en arg feminist.

Som generalsekretær for den europæiske kvindelobby følger Joanna Maycock denne udvikling tæt og har fået sat markante aftryk. Kvinden, som Politico beskrev som “a powerhouse in the Brussels NGO and political scene”, og som var en af Apoliticals Top 100 most influential People in Gender Policy vil gøre os klogere på ligestillingsdagsordenen i EU.

Arrangementet finder sted i Djøfs kantine, hvor der er masser af plads, og vi sørger for kaffe og croissanter. Tilmeld dig gennem NemTilmed her.
Vi glæder os til at se dig!

Dato: 26. september, 2019.
Tid: kl. 8:00-9:30.
Sted: Djøf, Store Kantine, Gothersgade 133, 1123 København.
Læs mere og marker at du deltager via facebook her.