background decorational logo flower

‘Stem på en kvinde’, mand!

Fredag d. 31. maj kl. 15:00 går Kvinderådet på gaden i Fredericia sammen med Eva Kjer Hansen (Venstre), Lotte Rod (Radikale Venstre) og Karina Lorentzen Dehnhardt (Socialistisk Folkeparti). Der skal flere kvinder i politik, lyder budskabet. Og en måde at få det til at ske på, er ved at sætte sit kryds ved en kvinde til det kommende folketingsvalg.

Ved sidste valg faldt andelen af kvinder for første gang i mange år. 37 pct af de valgte er kvinder og kun hver tredje opstillede kandidat er kvinde. Det er ikke godt nok, mener Kvinderådet, som har sat gang i kampagnen ”Stem på en kvinde”.

»Vi har sat gang i kampagnen, fordi vi mener, at en mere lige repræsentation af mænd og kvinder er godt for demokratiet. Det afspejler befolkningen bedre”, forklarer forkvinde for Kvinderådet, Nanna Højlund.

Kvinderådet håber samtidig på, at kampagnen kan få flere kvinder til at overveje at gå ind i politik.

”Vi håber, at vi kan få rykket folks billede af, hvordan en politiker ser ud, så også unge piger og kvinder kan se, at politik er en vej at gå for dem”. Det budskab bakker Eva Kjer Hansen op om.

”De unge piger har brug for kvindelige forbilleder – også blandt politikere. De må gerne opleve, at der ikke er noget, kvinder ikke kan, og jo flere kvinder vi stemmer ind, jo flere kvinder vil vi også opleve på de højeste poster i politik.”

Nanna Højlund håber derfor, at mange kommer forbi og hilser på Eva, Lotte og Karina på fredag. Og at mange, både kvinder og mænd stemmer på en kvinde, de er enige med, ved det kommende folketingsvalg.

Kvinderådet er ikke partipolitiske, men arbejder tværpolitisk og har over 42 medlemsorganisationer.

Læs mere om ‘Stem på en kvinde’- kampagnen på www.kvinderaadet.dk.

Info:

Fredag den 31. maj. Kl 15.00-16.00. Axeltorv, Fredericia. Der vil være mulig for interview med alle kandidaterne. For yderligere information, kontakt Lise Johansen, Direktør Kvinderådet, tlf: 25 80 60 55