background decorational logo flower

D. 16. november 2021 er der valg til kommunalbestyrelser og regionsråd. Måske har du ikke tænkt over det før, men kommunal og regionsvalg er faktisk vigtige ligestillings-valg.

Den kommunale og regionale service og velfærd er helt afgørende for ligestillingen mellem kønnene. Kommuner og regioner er store arbejdspladser, ikke mindst for mange kvinder. Og endelig er kommunalbestyrelser og regionsråd vigtige brikker i det danske demokrati; Alligevel er kun hver 7. borgmester kvinde. I alt er dobbelt så mange mænd som kvinder med til at træffe beslutningerne i kommunalbestyrelserne. 

TAG STILLING TIL LIGESTILLING er overskriften på Kvinderådets kampagne op til kommunal- og regionsvalget i november 2021. Vi vil hylde lokaldemokratiet og samtidig få kandidater og vælgere til at tage stilling til ligestilling – i deres arbejde, og med deres kryds!

TAG STILLING TIL LIGESTILLING er en del af #StemMed – en kampagne under Indenrigs- og Boligministeriet.

Er du kandidat?

  • Materiale til din valgkamp. Kvinderådet vil løbende lave SoMe-elementer, tal og grafikker, som du kan inddrage i din valgkamp. Det koordinerer vi bl.a. gennem Facebook. Skriv til os (mail), hvis du er kandidat og gerne vil være med i kampagnen.
  • Lav tværpolitiske aktiviteter: Kvinderådet opfordrer kandidater, der vil sætte fokus på ligestilling, til at lave fælles, tværpolitiske valgkamps-aktiviteter lokalt fx debatarrangementer med fokus på ligestilling, fælles uddelinger mv. Kvinderådet har lavet en standardpakke (med “TAG STILLING TIL LIGESTILLING” klistermærker, plakater og muleposer) som vi gerne sender til jer.
  • Kurser for kandidater, der er underrepræsenteret i politik “Politik for Alle”. Kvinderådet udbyder sammen med MinoDanmark og LGBT+ Danmark kurser i København og Århus. Du kan tilmelde dig her (link)

1. Følg Kvinderådet på Facebook, Instagram og Twitter

2. Brug #Tagstillingtilligestilling #StemMed når du deler opslag

3. Som kandidat kan du blive en del af ’TAG STILLING TIL LIGESTILLING’ kampagnen på Facebook. Skriv til Kvinderådet (mail)

Tag Stilling Til Ligestilling

Tag-Stilling-Til-Ligestilling

Tag Stilling Til Ligestilling

Tag Stilling Til Ligestilling

Flyer

Flyer